Viktiga faktorer för effektiv kontorsstädning Stockholm

Ett rent kontor är mer produktivt, undersökningar visar att folk jobbar bättre när det är organiserat och väl städat. Men det är inte bara att komma in med en mopp och börja städa, utan det kräver både utbildning och erfarenhet. Vi anser att det är städbolagets ansvar att informera och utbilda sin personal för Kontorsstädning Stockholm, något som vi tar på stort allvar. Dels minskar antalet sjukskrivningar bland de anställda när de vet vilka positioner som är bäst för kroppen och hur man ska använda olika produkter. Men det blir också renare där de städar eftersom de lärt sig olika tekniker och metoder för att städa riktigt bra.

De som jobbar på kontoret kan bidra till en lyckad städning genom att plocka undan sina saker när det är dags för rengöring. Många städare kommer in sena kvällar eller tidig morgon, så innan man går för dagen kan det vara läge att se över arbetsplatsen. Naturligtvis är det också bäst om man använder sig av papperskorgar och toaletter på ett ansvarsfullt sätt. Det brukar i alla fall vara minst ett dygn mellan städningen, ofta ännu mer sällan, så alla måste bidra till att behålla den trevliga atmosfären.

Bästa tiden att städa

Vissa av våra kunder föredrar att ingen är närvarande när vi kommer in, förutom de enstaka personer som kanske måste jobba över. Andra vill att vi kommer någon timme innan kontoret öppnar officiellt och tar de viktigaste utrymmena först. Många gånger kan man ju städa toaletter och fikarum även när folk sitter inne på sina kontor och jobbar.

En av de stora saker som vi lär ut till våra medarbetare är respekt och vänlighet. Dessa två egenskaper bör genomsyra en arbetsrelation, och kontorsstädning Stockholm är inget undantag. Naturligtvis inkluderar detta alla parter, men vi gör vårt bästa för att inte störa arbetsgången på ett kontor. Detta är något som vi tar upp med kunden redan innan vi sätter igång, som en start på vårt samarbete. Ju mer vi alla vet om vilka förväntningar som finns och vad som är inkluderat i avtalet, desto bättre är det.

Inga uppgifter är för små eller oansenliga för att vi ska ta oss an dem. Ibland kan detta innebära att vi vattnar blommor och skakar mattor, allt efter vad kunden vill ha. Ett kontor är ju som en liten familj, det finns massor av små och stora saker som måste göras. Vi är öppna för diskussion, om det inte finns med i våra paketlösningar så kan man ju alltid lägga till det separat.

Kontorsstädning som fungerar

Kontor städas ofta varje dag men på vissa platser kan det räcka med ett par gånger i veckan. Allt beror ju på hur stort det är och hur många personer som passerar genom lokalerna varje dag. Vissa kontor har många besökare och kunder som kommer för olika möten. Andra sitter bara framför sina datorer och telefoner, och ingen kommer någonsin på besök. Vi anpassar oss och städar precis så ofta och mycket som våra klienter önskar. Effektiv kontorsstädning Stockholm är vårt motto!